De artiesten, de verhalen, de collectie

Cor Steyn.
TheaterSentiment/collectie Hollmann

Welkom bij TheaterSentiment.nl

Het online magazine en platform dat zonder winstoogmerk een ode wil brengen aan de schoonheid van het vooroorlogse theater en amusement.

Met verhalen en beelden uit onze eigen collectie. En de bijdragen van anderen.

Lilian Harvey.
TheaterSentiment/Collectie Hollmann

TheaterSentiment is een initiatief van journalist Jacky de Vries. Alle artikelen zijn van zijn hand, tenzij anders vermeld.

U mag onze verhalen delen, maar alleen met bronvermelding (TheaterSentiment.nl/Jacky de Vries)

Fotomateriaal in overleg, in verband met auteursrechten.

Heb je vragen of opmerkingen? Heb je een bijdrage voor de site? Mail naar redactie@theatersentiment.nl

TheaterSentiment is een platform zonder winstoogmerk. We beheren een particuliere theatercollectie, die we middels verhalen willen delen en in context willen plaatsen. Als eerbetoon aan de artiesten, de muziek en het theater van weleer.

Onze eigen collectie is een belangrijke bron voor onze verhalen en de bijpassende illustraties. We doen altijd ons best om bronvermelding toe te passen, in sommige gevallen lukt het ons niet om de juiste bronnen te herleiden. Dat spijt ons, we staan wel open voor suggesties en correcties. Ook als wij in gebreke zijn gebleken vernemen wij dat graag.

Voor correcties of contact mbt bronmateriaal: theatersentiment@gmail.com

Naast onze eigen collectie, gebruiken wij tal van digitale bronnen, zo halen wij achtergrondinformatie uit het krantenarchief van Delpher, de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief.